Η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή σ’ ένα φυλλάδιο

11700892_1004990752878631_3169938099691265606_o

Λίγες μέρες μετά την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης εκ μέρους του Νίκου Μιχαλολιάκου για την δολοφονία Φύσσα έπεσε στα χέρια μας ένα φυλλάδιο που εξηγεί τα βασικά για την δίκη της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε στις 20 Απριλίου.

H Golden Dawn Watch  είναι μια πρωτοβουλία που συγκροτήθηκε για την παρακολούθηση της δίκης της Χρυσής Αυγής από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Παρατηρητήριο για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ που λειτουργεί υπό το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων. Οι άνθρωποι της Golden Dawn Watch, μέσω διαπιστευμένων συνεργατών, παρακολουθούν κάθε μέρα τη δικαστική διαδικασία μέσα από την αίθουσα διεξαγωγής της δίκης, από την αρχή ως το τέλος της και έτσι στο, https://goldendawnwatch.org/ μπορείτε να βρείτε ό,τι θέλετε αναφορικά με την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το φυλλάδιο δίνει τις βασικές πληροφορίες για τη δομή της δίκης και τους κατηγορούμενους καθώς επίσης προβάλλει στιγμές από τη δράση της Χρυσής Αυγής έτσι όπως καταγράφονται στη δικογραφία. Στην πρώτη σελίδα θα βρείτε ένα χρονοδιάγραμμα από τον Δεκέμβρη του 1980 που ο Ν. Μιχαλολιάκος ιδρύει την οργάνωση και μέχρι το καλοκαίρι του 2011 που η Χρυσή Αυγή οργανώνει πολυήμερο πογκρόμ εναντίον μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα ένα νεκρό και τον Σεπτέμβρη του 2013 που δολοφονείται ο Παύλος Φύσσας και μετά ξεκινούν οι πρώτες συλλήψεις με αποτέλεσμα την έναρξη της δίκης τον Απρίλιο του 2015. Επίσης υπάρχουν δηλώσεις των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης όπως Μιχαλολικάκος, Παππάς, Αρβανίτης, Παναγιώταρος, Κασιδιάρης που υπογραμμίζουν τον ναζιστικό χαρακτήρα και αναδεικνύουν την ιδιότητα της εκληματικής οργάνωσης.

11709928_1004990762878630_8212562260638937256_o

Στη δεύτερη όψη του φυλλαδίου θα βρείτε αναλυτικά το ποινικό «οργανόγραμμα» της οργάνωσης δηλαδή για ποιοι κατηγορούμενοι σχετίζονται με ποιες κατηγορίες κατηγορίες, δηλαδή ποιοι κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και την διεύθυνση της και παράλληλα για διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής ενώ στην συνέχεια αναφέρονται όλα τα ονόματα των κατηγορουμένων αναλυτικά με την θέση και τον ρόλο τους μέσα στην οργάνωση.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν αφορά μόνο την εκδίκαση της δολοφονίας Φύσσα δυο χρόνια πριν αλλά ακόμα τρεις μεγάλες υποθέσεις όπως την επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών στο Πέραμα στις 12.6.2012 στέλνοντας στην εντατική έναν εργάτη, την επίθεση κατά των μελών του ΠΑΜΕ επίσης στο Πέραμα σχεδόν έναν χρόνο μετά που τραυματίστηκαν βαριά εννέα μέλη του ΚΚΕ. Η τέταρτη υπόθεση είναι η «ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης» που κατηγορούνται 18 βουλευτές δηλαδή ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα του 2012-2013 και ακόμα δυο άτομα. Η κατηγορία βασίζεται στο άρθρο 187.1 του ποινικού κώδικα και μερικές απο τις άλλες συσχετιζόμενες υποθέσεις είναι η επίθεση σε δυο γυναίκες απο την Αλβανία το 2011, το πογκρόμ και οι εμπρησμοί κατά Ρομά στο Αιτωλικό, η αντιποίηση αρχής σε λαϊκή αγορά στο Μεσολόγγι και η επίθεση σε εξόρμηση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά το 2012, η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, η υπόθεση παράνομης προστασίας καταστημάτων, ληστειών, οπλοκατοχής στον Άγιο Παντελεήμονα που μάλιστα είχε συλληφθεί και ο πρώην διοικητής του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, ο εμπρησμός καταστήματος υπηκόου καμερούν στην πλατεία Αμερικής και η απόπειρα δολοφονίας μαθητή στο Παλαιό Φάληρο το 2013 καθώς και η επίθεση στην κοινωνικό χώρο «ΡΕΣΑΛΤΟ» στο Κερατσίνι.

Μπορείτε να διαβάσετε το φυλλάδιο, να το κατεβάσετε και να το παραγγείλετε στέλνοντάς μας ένα mail στο [email protected]. Επίσης μπορείτε να το δείτε σε μορφή pdf απο το site του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκhttps://www.facebook.com/Goldendawnwatchhttps://twitter.com/goldendawnwatch
Πηγή: Popaganda

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ