Η ομολογια Μιχαλολιακου

Η απελευθέρωση και του τελευταίου προφυλακισμένου χρυσαυγίτη βουλευτή, του Ιωάννη Λαγού, έχει αποθρασύνει την εγκληματική οργάνωση που από χτες κάνει προεκλογική εκστρατεία διαλαλώντας τα εγκλήματά της.

Με τη δήλωσή του ότι αναλαμβάνει την «πολιτική ευθύνη» στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Ν. Μιχαλολιάκος αποδέχεται στην πραγματικότητα την κατηγορία της “διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης”. Ως γνωστόν ο πρώτος που είχε αναλάβει την “πολιτική ευθύνη” για τη δράση οργάνωσης που βρισκόταν υπό παρόμοια κατηγορία (άρθρο 187,1 ΠΚ) ήταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος πλήρωσε τη δήλωσή του αυτή με πολλά ισόβια. Αντίθετα, ο Μιχαλολιάκος αισθάνεται σήμερα την άνεση να χρησιμοποιεί τη φράση αυτή προκειμένου να καθησυχάσει τα μεσαία στελέχη της οργάνωσής του, τους “πυρηνάρχες” και τους βαθμοφόρους των Ταγμάτων Εφόδου που έβλεπαν ότι στη δίκη τούς είχε αδειάσει και μεθοδεύει τη δική του απαλλαγή εις βάρος εκείνων.

Βέβαια ο Ελληνας Φίρερ δεν είχε υπολογίσει τον αντίκτυπο που θα είχε η ομολογία του. Πανικόβλητος έσπευσε να ανασκευάσει τη δήλωσή του, αλλά ήταν πολύ αργά. Μάλιστα τα παραδείγματα που έφερε για να ελαφρύνει την ομολογία του ήταν και αυτά σε βάρος του.

Γιατί σύγκρινε τη δολοφονία Φύσσα με εκείνες του Λαμπράκη και του Τεμπονέρα, παραδεχόμενος δηλαδή ότι πρόκειται για επίθεση εναντίον πολιτικού αντιπάλου, όπως συνέβαινε στα δυο αυτά ιστορικά παραδείγματα.

Δ.Ψ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ