Η ΜΑΥΡΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

της Νεφέλης Τσιάπου

Μία δίκη, η οποία παίρνει αναβολές εδώ και μήνες, επιτέλους θα εξεταστεί στην ουσία της  πιθανότατα αυτή τη Δευτέρα. Η χρονική συγκυρία θα λέγαμε πως μπορεί να ανατρέψει την προεκλογική εκστρατεία της Χρυσής Αυγής.

Στο δικαστήριο υποβλήθηκε αίτημα έξι συνηγόρων υπεράσπισης οι οποίοι είναι υποψήφιοι βουλευτές με τη Χρυσή Αυγή να πάρει παράταση η δίκη, έτσι ώστε η επόμενη συνεδρίαση να οριστεί μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Από την άλλη πλευρά, το αίτημα διακοπής της δικής,  πρότεινε σε έντονο ύφος να απορριφθεί, ο κ. Θανάσης Καμπαγιάννης, εκ της Πολιτικής Αγωγής. «Αποτελεί πολιτικής φύσης επιχειρηματολογία το ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί η ποινική δική, γιατί βλάπτει πολιτικά τη Χρυσή Αυγή», τόνισε. «Επειδή πρόκειται για βουλευτές, θα πρέπει να υπάρχει διακριτική μεταχείριση; Μια τέτοια απόφαση από το δικαστήριο θα μετέτρεπε τα θύματα και τους ενάγοντες σε πολίτες β´ κατηγορίας».

Τ. Φύσσας: «Παλεύουν να μην ακουστώ»

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα πάνω στο αίτημα των έξι βουλευτών τοποθετήθηκε λέγοντας: «παλεύουν με κάθε τρόπο να μην ακουστώ μέχρι τις εκλογές, την ίδια στιγμή που οι δολοφόνοι του παιδιού μου κυκλοφορούν ελεύθεροι, βεβηλώνοντας το μνημείο του στο Κερατσίνι, κάνοντας μοτοπορείες στον Πειραιά, τη Νίκαια και τον Κορυδαλλό, και πορείες μπροστά από το σπίτι μας».
Ακόμη προσθέτει: «Η αλήθεια έχει τίμημα που κάποτε πρέπει να πληρωθεί. Μετά από 4 μήνες που η οικογένειά μου και εγώ ξαναζούμε καθημερινά τη μοιραία νύχτα, αντικρίζοντας τα πρόσωπα όσων από τους δολοφόνους του Παύλου εμφανίζονται και τις προκλήσεις τους, περιμένουμε η Ελληνική Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, τιμώντας την μνήμη του παιδιού μου αλλά και των άλλων θυμάτων της Χρυσής Αυγής».
Στις 18 Σεπτεμβρίου κλείνουν 2 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Δολοφονήθηκε από το Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής.  Η δολοφονία αποδόθηκε σε πολιτικά κίνητρα. Οι ανακρίσεις ενέπλεξαν και άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής ,  ήταν δε η αφορμή για περαιτέρω έρευνες ποινικών αδικημάτων και  ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης στην οποία εμπλέκονται ηγετικά στελέχη και μέλη του κόμματος.
Στη δίκη εξετάζονται εκτός της δολοφονίας του Π. Φύσσα  οι ακόλουθες δύο υποθέσεις :
• Υπόθεση επίθεσης σε βάρος τριών Αιγύπτιων ψαράδων στο σπίτι τους στο Πέραμα στις 12 Ιουνίου 2012.
• Υπόθεση επίθεσης σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πέραμα, με εννέα τραυματίες.
Πηγή: Press Project

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ