Μικρή Σύνοψη της σημερινής δικασίμου 4 Ιουνίου 2015

Η δίκη σήμερα ξεκίνησε σε ένα δικαστήριο μισοάδειο, ενώ παράλληλα υπήρξε συγκεκριμένο περιστατικό κατα το οποίο δεν επετράπει από την αστυνομία, η είσοδος σε πολίτες που θέλησαν να την παρακολουθήσουν.

H πρόεδρος δήλωσε ότι απορρίφθηκαν και οι δύο αιτήσεις της προς την διοίκηση του Εφετείου γιά την αλλάγή της αίθουσας, την ίδια στιγμή που τα προβλήματα της αίθουσας ήταν και πάλι εμφανή. Οι δημοσιογράφοι διαμαρτύρονταν οτι δεν ακούνε, και όταν κάποιοι, από τους συνήγορους των κατηγορούμενων, ζήτησαν από τους δημοσιογράφους να μη φωνάζουν, η πρόεδρος είπε: ” Εγώ διευθύνω τη διακασία και δεν σας έδωσε κανείς το λόγο”.

Η δικάσιμος κύλησε με τις ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης σε σχέση με τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής στην κατηγορία της Εγκληματικής Οργάνωσης και στο τέλος η πρόεδρος απέρριψε όλες τις αιτήσεις των κατηγορουμένων για άρση και αντικατάσταση των περιοριστικών τους όρων.

Η πρόεδρος ενημέρωσε το δικαστήριο, ότι έχει ήδη στείλει επιστολή στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Δημήτρη Τσακνάκη, με την οποία ζητάει πρόσθετα μέτρα ασφάλειας, μετά από το επεισόδιο με τους κατηγορούμενους για τη δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς. Και ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των επόμενων δικασίμων που έχουν ως εξής: 

Ιούνιος: Δευτέρα 8 Ιουνίου, Δευτέρα 22 Ιουνίου, Πέμπτη 25 Ιουνίου, Δευτέρα 29 Ιουνίου

Ιούλιος: Πέμπτη 2 Ιουλίου, Πέμπτη 9 Ιουλίου, Τρίτη 14 Ιουλίου, Πέμπτη 16 Ιουλίου, Τρίτη 21 Ιουλίου, Τρίτη 28 Ιουλίου

Σεπτέμβριος: Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου

Ένταση δημιουργήθηκε όταν ο συνήγορος του Γ. Ρουπακιά, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δήλωσε ότι δεν θα υποβάλει ένσταση για την παράσταση πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φυσσα λέγοντας  “την συμπονούμε”, γιά να πάρει σαν απάντηση απο τη μητέρα του Παύλου Φύσσα: “Τον εαυτό σου να συμπονάς”.

Περισσότερα και πιο αναλυτικά θα μπορέσετε να διαβάσετε στο κύριως report του Goldendawnwatch το οποίο θα δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ