Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 7 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Με τέσσερις διαφορετικές διαδηλώσεις να συναντιούνται έξω απο τις φυλακές Κορυδαλλού και με δρακόντεια μλετρα ασφαλείας ξεκίνησε στις 9.20 το πρωί η δίκη της Χρυσής Αυγής για να διακοπεί μόλις μετά απο δύο ώρες. Η δίκη θα ξεκινήσει και πάλι στις 7 Μαΐου, προκειμένου να ορισθεί συνήγορος στον κατηγορούμενο Νίκο Παπαβασιλείου, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει δικηγόρο. Γεγονός που δεν εξέπληξε μάλλον κανέναν.
Οι βασικοί κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η ηγετική ομάδα της οργάνωσης, επέλεξε να μην προσέλθει στην αίθουσα του δικαστηρίου των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού. Την ίδια επιλογή έκαναν και οι προφυλακισμένοι βουλευτές που βρίσκονται εντός των Γυναικείων Φυλακών .
Στη σημερινή πρώτη μέρα της διαδικασίας αναγνώσθηκαν τα ονόματα των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους, καθώς και των μαρτύρων .
Οι πέντε προστατευόμενοι μάρτυρες δήλωσαν παρόντες μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.
Στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκαν ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης,για να καταθέσουν αίτημα από κοινού προς την έδρα του δικαστηρίου, να διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού σε άλλη δικαστική αίθουσα.
Σε αίτημα του δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής κ. Κώστα Παπαδάκη για αλλαγή της αίθουσας διεξαγωγής της δίκης , η εισαγγελέας της έδρας τόνισε ότι η αίθουσα του Εφετείου που αντιπροτείνεται είναι κατειλημμένη. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι “ θα βρεθεί η λύση για καταλληλότερη αίθουσα. Έως τότε θα πρέπει, είπε, να αρχίσει η διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης”.
Κατά την προσέλευση των μαρτύρων, δυο από τους μάρτυρες κατηγορίας, και άλλα τρία άτομα προπηλακίστηκαν από άγνωστα κατά την αστυνομία άτομα, από οπαδούς της ΧΑ κατά τους ίδιους . ΟΙ τραυματίες πήγαν στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής και από εκεί διακομίσθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για τις πρώτες βοήθειες. Τα επεισόδια και οι πληροφορίες που έφτασαν στην αίθουσα, έγιναν η αφορμή, ώστε ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής , Αντρέας Τζέλης, συνήγορος της οικογένειας Φύσσα, να ζητήσει διακοπή προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Επίσης κατά τη διάρκεια της πορείας δημιιουργήθηκε μικρό επεισόδιο με τον βουλευτή Νίκο Ορφανό.
Από τις πιό συγκινησιακά φορτισμένες στιγμες της σημερινής πρώτης μέρας ήταν όταν η οικογένεια του Παύλου Φύσσα μπήκε στην αίθουσα συνοδευόμενη απο φίλους του τριανταπεντάχρονου θύματος.

(φωτο: από την διαδήλωση έξω απο τις φυλακές Κορυδαλλού)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ