Ημέρα 323: Αναγνωστέων Μιχαλολιάκου συνέχεια

323η συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών, 05/02/2019

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου. Υπήρχε μικρή παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

ΙΙ. Παρουσία των κατηγορουμένων

Δεν υπήρχε κανένας αυτοπροσώπως παρών κατηγορούμενος

ΙΙΙ. Αναγνωσθέντα έγγραφα Υπεράσπισης

Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε με τη συνέχιση της ανάγνωση των εγγράφων που είχε προσκομίσει η υπεράσπιση του κατηγορουμένου Νικολάου Μιχαλολιάκου και πιο συγκεκριμένα δημοσιεύματα του Τύπου που `αναφέρονται σε επιθέσεις των φοιτητικών παρατάξεων της ΠΑΣΠ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε εκπροσώπους άλλων παρατάξεων καθώς και καταγγελίες για παροχή αλληλεγγύης της νεολαίας  ΣΥΡΙΖΑ και της ΚΝΕ σε κατηγορουμένους για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, καθώς και ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες. Ενδεικτικά παρατίθενται:

Ριζοσπάστης «Τραμπούκικη επίθεση κατά της ΚΝΕ από την ΠΑΣΠ Πάτρας»

Ριζοσπάστης «Δολοφονική επίθεση εναντίον συνδικαλιστή της ΚΝΕ του Παν/μίου Θεσσαλίας»

Ριζοσπάστης «εκλογές βίας και νοθείας στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκη»

xryshaygh.com 5/2/15 «Ωμή παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ εγκληματικής ομάδας αναρχικών στην καβάλα»

30/1/14 «Συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ από τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις 45 προσαγωγές»

Ριζοσπάστης 28/12 /18 «Την Κυριακή η γιορτή για τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών».

Αναγνώστηκαν επίσης αποσπάσματα δημόσιων ομιλιών εκπροσώπων κομμάτων ως προς τη χρήση της φράσης «στρατιώτης της παράταξης» όπως ο κύριος Μεϊμαράκης όταν δήλωνε «μένω στρατιώτης στην παράταξη» και της κυρίας Παπακώστα «είμαι στρατιώτης της ΝΔ». Στη συνέχεια αναγνώστηκαν μία σειρά επίσημων εγγράφων στα οποία αναφέρεται η χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης» όπως ο Ν.3386/05, Κανονισμός 610/2013, αποφάσεις του ΑΠ, καθώς και δηλώσεις του κ. Δένδια όπως «η ποιότητα των μεταναστών που υποδεχόμαστε εμείς είναι τραγική» και του κ.Καμμένου «αν η Ευρώπη χτυπήσει την Ελλάδα, στέλνουμε τους μετανάστες Βερολίνο».

Επιπροσθέτως παρατέθηκαν μια σειρά επεισοδίων εντός του Κοινοβουλίου και ακολούθως αναγνώστηκαν ολόκληρα μια σειρά άρθρων του Δημήτρη Ψαρρά ως μέλους της ομάδας Ιός στην «Ελευθεροτυπία». Συγκεκριμένα αναγνώστηκαν τα άρθρα:

«Η απόφαση και ο μύθος της 17Ν» (03/07/04)

«Συνηγορία Δημοκρατίας» (09/11/02)

«Κυνηγοί του χαμένου αντάρτη» (14/12/03)

«Προσβολή μνήμης» (05/10/02)

«Το όνομά του ήταν άνθρωπος» (09/02/04)

«Η ελέω αρχηγού δημοκρατία» (07/02/04)

«Αναποδιές της συμμετοχικής δημοκρατίας» (17/04/04)

«Ποιος σκότωσε τον Παύλο Μελά» (10/10/04).

Εν συνεχεία αναγνώστηκε συνέντευξη του Κ.Γεωργούση με τίτλο «Εμένα με ενδιέφεραν μόνο οι απλοί ψηφοφόροι γιατί αυτός ο όχλος είναι ο φασισμός, όχι ο Μιχαλολιάκος», καθώς και επιστολή του Γ. Παπαγεωργίου προς τον Ν. Μιχαλολιάκο με κοινοποίηση Χ. Παππά και Κασιδιάρη στην οποία αναφέρει ότι «απολογιζόμενος φτάνω σε συμπέρασμα ότι ο Παναγιώταρος τρέφει δυσαρέσκεια στο πρόσωπό μου και βάζει πρόσωπα της αρεσκείας του στο 5μελές […] θιγμένος απο τη συμπεριφορά του θέτω τον εαυτό μου στην κρίση του Αρχηγού […]». Αναγνώστηκε επίσης από το pontiki.gr δήλωση συμπαράστασης στον Γ.Παπαντωνίου από 13 συμμαθητές του στο Πειραματικό σχολείο της Αθήνας με υπογραφή του Νίκου Αλιβιζάτου κ.α. Περαιτέρω αναγνώστηκε μήνυση της Χ.Α εναντίον του Ν. Αλιβιζάτου, καθώς σύμφωνα με αυτή ο μηνυόμενος εκφράστηκε με πρωτοφανή εμπάθεια προς τη ΧΑ  και «εξομοίωσε το κίνημά μας με την αριστερή οργάνωση 17Ν […] είναι σαφές ότι ο μηνυόμενος ήρθε με δόλια προαίρεση».

Στο σημείο αυτό το Δικαστήριο διέκοψε για την επομένη, 6/2/19 στην αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ