Σαν σήμερα: 3 χρόνια Goldendawnwatch

Σαν σήμερα το 2015 ξεκινήσαμε μια προσπάθεια ενίσχυσης της δημοσιότητας της δίκης της Χρυσής Αυγής πιστεύοντας πως μια τέτοια ιστορική διαδικασία χρειάζεται κάθε δυνατή ενέργεια διάδοσης.

3 χρόνια μετά όχι μόνο δεν διαψευστήκαμε, αλλά είδαμε την προσπάθεια αυτή να τροφοδοτεί άρθρα και ρεπορτάζ για τη δίκη, να καθιερώνει το δικό της hashtag στα κοινωνικά δίκτυα και να διοχετεύει σε εκατομμύρια χρήστες περιεχόμενο που περιγράφει μέρα-μέρα τις διαδικασίες στο δικαστήριο. Και όλα αυτά σχεδόν σε πραγματικό χρόνο δημοσιεύοντας παράλληλα μια εύληπτη και συνοπτική αναφορά για κάθε δικάσιμο.

Επιπλέον όμως αυτής της πρωτοφανούς στα χρονικά διεργασίας παρακολούθησης και μετάδοσης, το Goldendawnwatch έχει διοργανώσει και έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις ενημέρωσης για τις εξελίξεις της πολύκροτης δίκης ενώ μέλη του έχουν πολλές φορές παραβρεθεί σε εκπομπές και ομιλίες προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Κορύφωση των ενεργειών ευαισθητοποίησης αποτέλεσε η καμπάνια του παρατηρητήριου για το 2017 «Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται, ενημερώσου» της οποίας η επίδραση και διάδοση ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Με γνώμονα την πεποίθηση που περιγράψαμε στον ιστότοπό μας από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε: «Η δίκη αυτή μας αφορά όλες και όλους, γιατί η έκβασή της θα αποτελέσει σταθμό τόσο στα πολιτικά πράγματα του τόπου όσο και στην ελληνική κοινωνία.», θα συνεχίσουμε να μεταδίδουμε όσα συμβαίνουν στις αίθουσες διεξαγωγής της #GDtrial και να ενημερώνουμε την κοινή γνώμη για αυτή την τόσο μεγάλης σημασίας για την κοινωνία μας διαδικασία.

Αφήσαμε για το τέλος ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας και σε όσες και όσους μας στηρίζουν καθημερινά, μοιράζονται όσα μεταδίδουμε και εκφράζουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την προσπάθεια μας. Χωρίς όλες και όλους εσάς τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό.

Η ομάδα του GDW.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ