Ημέρα 234: «Ναι ρε είμαι Χρυσαυγίτης.»

234η συνεδρίαση- Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών -13/3/2018

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της δίκης, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων του κοινού στην αίθουσα του ακροατηρίου. Υπήρχε ελάχιστη παρουσία δημοσιογράφων και κοινού.

II. Παρουσία των κατηγορουμένων

Δεν υπήρχε κανένας αυτοπροσώπως παρών κατηγορούμενος.

ΙΙΙ. Αναγνωστέα έγγραφα

Το δικαστήριο ανακοίνωσε τη συνέχιση της διαδικασίας της ανάγνωσης των φακέλων των συσχετιζόμενων υποθέσεων. Συγκεκριμένα στη σημερινή συνεδρίαση αναγνώσθηκαν τα εξής έγγραφα:

-το υπ’αριθμ. 221 έγγραφο του Διευθύνοντος την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά των συνημμένων ποινικών δικογραφιών σε βάρος μελών της ΧΑ. Μεταξύ αυτών η υπ’αριθμ. ΒΜ Α2012/3623 δικογραφία αφορά σε περιστατικό επιθετικής διακριτικής συμπεριφοράς του οδηγού οχήματος ΟΑΣΘ Καραπαναγιωτίδη Παύλου σε βάρος αλλοδαπών επιβατών λεωφορείου. Σύμφωνα με την έκθεση ένορκης εξέτασης της μάρτυρα Αρβανιτίδου Ηλιάνας: «το λεωφορείο είχε πολύ κόσμο και εγώ βρισκόμουν όρθια,[…] με την επιβίβαση ο οδηγός απευθυνόμενος στους δύο αλλοδαπούς τους είπε εσείς οι δύο κάτω, ο αλλοδαπός του είπε τώρα πάμε να βγάλουμε […] του έδειξε τις άδειες παραμονής[…]ο οδηγός τον αγνόησε και ενώ σχολιαζόταν το περιστατικό χαμηλόφωνα ,ο οδηγός σταμάτησε απότομα το λεωφορείο και σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να ωρύεται και να λέει “ναι ρε είμαι χρυσαυγίτης, τρέχει κάτι;” ενώ ταυτόχρονα επέδειξε το μενταγιόν σε σχήμα αγκυλωτού σταυρού».

– το υπ’αριθμ. 222 έγγραφο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνης μετά της συνημμένης δικογραφίας που αφορά δράση μέλους ΧΑ[σε βάρος του Καμαρίτη Κων/νου μετά από νομότυπη έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 18 ξύλινα κοντάρια, μια ταχυγεμιστήρα, ένα δερμάτινο μαστίγιο, πλήρη και εύχρηστα φυσίγγια πυροβόλου].

– το υπ’αριθμ. 223 έγγραφο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς μετά της συνημμένης ποινικής δικογραφίας [για το έγκλημα της αντιποίησης κατά συναυτουργία]. Με βάση την έκθεση ένορκης εξέτασης του αστυνόμου Κυριακίδη «στο συνοριακό σταθμό Δοϊράνης είδα να προσέρχονται 16 άτομα κρατώντας ελληνικές σημαίες και σημαίες ΧΑ,[…] στη συνέχεια παρέμειναν στην άκρη του οδοστρώματος και προέβησαν στα συνθήματα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΓΕΥΓΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ,ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ […]συγκέντρωση Ελλήνων πολιτών δεν υπήρχε στο σημείο,[…]κατόπιν έψαλαν τον εθνικό ύμνο και απομακρύνθηκαν».

– το υπ’ αριθμ. 224 έγγραφο Τμήματος Ασφαλείας Κολωνού προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με θέμα Αποστολή Συνοδείας-υποβολή δικογραφίας [σε βάρος των Βόσσο, Μπίτζα, Μπαντέμη, Φουρνάρο για ληστεία σε βάρος δύο γυναικών].

– το υπ’αριθμ. 225 κλητήριο θέσπισμα του Εισαγγελέα Εφετών που αφορά στην παραπάνω δικογραφία και βάσει του οποίου : «οι κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού και με τους ανήλικους συναυτουργούς τους Ανδριάνα Μπίτζα, Βόσσο, με τον Κουτρουμάνη και άλλα 4 άτομα,[…] ο Φουρνάρος χτύπησε με πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ την Κλεοπάτρα Σκούρτη στο κεφάλι, κατόπιν αυτού όλοι μαζί άρχισαν να την χτυπάνε στο πρόσωπο με μεταλλικά και ξύλινα ρόπαλα. επιχειρώντας συγχρόνως να αφαιρέσουν το κινητό της […] ο Μπαντέμης χαστούκισε την Μαντή Ευδοξία στο πρόσωπο ενώ ταυτόχρονα ο Φουρνάρος την έφτυσε στο πρόσωπο κατόπιν αυτού όλοι μαζί άρχισαν να τη χτυπάνε με μεταλλικά και ξύλινα ρόπαλα όπως και γρονθοκοπήματα και λακτίσματα».

– το υπ’ αριθμ. 226 έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιώς με συνημμένη την ποινική δικογραφία με κατηγορούμενο τον Ιωάννη Λαγό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο: «κατηγορείται ως υπαίτιος παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών και οπλοφορία ,που φέρονται να τελέσθηκαν στο Πέραμα στις 26-7-2011, […] ανευρέθηκε πιστόλι μάρκας GLOCK χρώματος μαύρου μετά της γεμιστήρα του». Με βάση την απολογία του κατηγορουμένου: «το όπλο το είχα πάνω μου τόσα ακούμε, το είχα λόγω συγκεκριμένης ώρας, δε θα το χρησιμοποιούσα,[..]δεν είμαι άνθρωπος της νύχτας μη βλέπετε το παρουσιαστικό μου κ με κρίνετε βάσει αυτού, βέβαια και έχω μετανιώσει θέλω να εξασφαλίσω μια άδεια». Τέλος το διατακτικό της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης: «καθορίζει σε βάρος του κατηγορουμένου μια συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών, αναστέλλει για 3 έτη».

– τα υπ’αριθμ. 227-228 έγγραφα [ποινική δικογραφία σε βάρος των Παναγιώτη Δράκο, Γρηγόριο Χαϊδά κλπ οι οποίοι συνελήφθησαν στις 5-2-2013 στο Χαϊδάρι Αττικής εντός αυτοκινήτου φέροντας όπλα χωρίς άδεια]. Βάσει του σκεπτικού της απόφασης: «ο ισχυρισμός των κατηγορουμένων ότι οι σουγιάδες που κατείχαν δε συνιστούν όπλο διότι πωλούνται  ακόμα και σε μαγαζιά με παιδικά παιχνίδια θα πρέπει να απορριφθεί ως ουσία αβάσιμος, ομοίως και ο ισχυρισμός ότι χρησιμοποιούν τους σουγιάδες αυτούς όταν απασχολούνται στα κτήματα του πρώτου[…]».

– Το υπ’ αριθμ. 229 [ποινική δικογραφία σε βάρος του Χ.Ρήγα για παράνομη οπλοφορία, ο οποίος συνελήφθη όταν βγαίνοντας από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ακολουθήθηκε από την αστυνομία μέχρι το μπαρ «Πύλες», όπου και αντιλήφθηκαν ότι οπλοφορεί.]

– το υπ’αριθμ. 230: απόφαση του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς με κατηγορουμένους τους Σωτήριο Δεβελέκο και Αλεξία Ζιώγα για οπλοκατοχή.

– το υπ’αριθμ. 231 έγγραφο :υποβολή ποινικής δικογραφίας με κατηγορούμενο τον Νικήτα Σιώη για οπλοφορία.

– τα υπ’αριθμ 232-234 έγγραφα [εμπρησμός μπαρ Cointreau που ανήκει σε υπήκοο Καμερούν από τους Νικόλαο Παπαβασιλείου και Γεώργιο Περρή]. Στα έγγραφα περιλαμβάνονται η διαβίβαση της ποινικής δικογραφίας, απόσπασμα της απόφασης από το Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών με κατηγορουμένους τους Παπαβασιλείου και Περρή, φωτογραφίες του Παπαβασιλείου με το Ρουπακιά με τη στολή της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την έκθεση ένορκης εξέτασης του ιδιοκτήτη του μπαρ CYPRIEN AMOUGOU « χτες 20.30 ήρθαν 5 άντρες και μου είπαν σήμερα δε θα ανοίξεις το μαγαζί και αν το ανοίξεις θα σε σκοτώσουμε,[…] και πάλι δύο από αυτούς ως Γιώργος και Νίκος είχαν κάνει ζημιές στο μαγαζί μου,[…] ναι τον γνωρίζω ανεπιφύλακτα».
– τα υπ’αριθμ 235-237 έγγραφα [βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών].

Στο σημείο αυτό το δικαστήριο έχοντας ολοκληρώσει την ανάγνωση των εγγράφων υπ’αριθμ. 221-237 διέκοψε για την Πέμπτη 15/3/2018 στην Αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ