Ημέρα 192: Κατά την Πρόεδρο οι μάρτυρες πρέπει να προστατευτούν από εκφοβισμό ή εκδίκηση

192η Συνεδρίαση,  Aίθουσα Tελετών Εφετείου Αθηνών, 24.10.2017

Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης για την παρακολούθηση της δίκης από το κοινό, με επίδειξη και παρακράτηση της αστυνομικής ταυτότητας. H παρουσία του κοινού ήταν λιγοστή, ενώ υπήρχε και παρουσία δημοσιογράφων στην αίθουσα.

II. Παρουσία και εκπροσώπηση των κατηγορουμένων

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση παρών ήταν ο κατηγορούμενος Ευστάθιος Μπούκουρας.

ΙΙΙ. Εξέλιξη της διαδικασίας

Η διαδικασία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με την απόφαση της έδρας επί του αιτήματος της υπεράσπισης για αυτοπρόσωπη εμφάνιση των προστατευομένων κατά τη προδικασία μαρτύρων. Η έδρα απεφάνθη σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση να απορρίψει το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης. Συγκεκριμένα η Προέδρος τόνισε πως οι μάρτυρες πρέπει να καταθέσουν και στο στάδιο της επ’ ακροατηρίω συζήτησης χωρίς τη φυσική τους παρουσία, όπως έγινε και στο στάδιο της προδικασίας, προς εξασφάλιση της αποτελεσματικης προστασίας τους από πιθανό εκφοβιασμό ή εκδίκηση σύμφωνα με το άρθρο 9 του νόμου 2928/2001, αλλά και της απρόσκοπτης μαρτυρίας τους.

Σε αυτό το σημείο η έδρα διέκοψε για την 30/10 στον Κορυδαλλό, όπου υπάρχουν τα τεχνικά μέσα και οι εγκαταστάσεις, εν μέσω διαμαρτυριών από το συνήγορο υπεράσπισης Μιχαλόλια Παν., ο οποίος τόνισε πως υπάρχουν θέματα πως πρέπει να τεθούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ