Επανέναρξη της δίκης για την εγκληματική οργάνωση

Πηγή: ΕφΣυν

Επανεκκίνηση σήμερα για τη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, μιας ιστορικής για τα ευρωπαϊκά δεδομένα δίκης που φέρνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου την ηγεσία της Χρυσής Αυγής ως διευθύνουσα ομάδα εγκληματικής οργάνωσης πίσω από τον μανδύα ενός, υποτίθεται, νόμιμου πολιτικού κόμματος.

Από την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, στις 20 Απριλίου 2015, μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει 112 από τους 131 μάρτυρες κατηγορίας, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις τόσο του Ηλία Σταύρου, υποψήφιου βουλευτή της Χ.Α. στις εκλογές του 2012 και πρώην επιστημονικού συνεργάτη της στη Βουλή, όσο και των πέντε προστατευόμενων μαρτύρων που θα καταθέσουν από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με αλλοιωμένη φωνή προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία τους.

Βαρύνουσα σημασία θα έχει η κατάθεση του δημοσιογράφου της «Εφ.Συν.», Δημήτρη Ψαρρά, ο οποίος έχει προβεί σε σημαντικές αποκαλύψεις για τη δράση της Χ.Α. ενώ έχει καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το πρωτότυπο «καταστατικό» της οργάνωσης, μέσα από το οποίο αποδεικνύεται τόσο η εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογική συγκρότησή της όσο και η διάρθρωσή της με βάση την απαραβίαστη αρχή του Αρχηγού.

Θα ακολουθήσουν τα αναγνωστέα έγγραφα, δηλαδή το οπτικοακουστικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και θα εισφέρει ενώπιον της έδρας αδιάσειστα στοιχεία πριν οι 69 κατηγορούμενοι ξεκινήσουν τις απολογίες τους.

Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που αποτέλεσε το αποκορύφωμα της δολοφονικής δράσης της Χ.Α. και έδωσε έναυσμα για μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Το αντιφασιστικό κίνημα θα βρεθεί και φέτος στους δρόμους της Αθήνας και του Κερατσινίου απαιτώντας την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης στην εν εξελίξει δίκη.

Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη έχει προγραμματιστεί παλλαϊκή διαδήλωση στο Σύνταγμα και πορεία από τη Βουλή στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α. στη λεωφόρο Μεσογείων με κεντρικό σύνθημα «Κλείστε τα γραφεία των νεοναζί».

Όπως έχει ήδη καταδειχθεί από τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, τα γραφεία της Χ.Α. αποτελούν ορμητήρια των ταγμάτων εφόδου της οργάνωσης: από τη δολοφονία Φύσσα, που ήταν αποτέλεσμα της συντεταγμένης δράσης της τοπικής οργάνωσης στη Νίκαια, μέχρι την πρόσφατη επίθεση στον φοιτητή Αλέξη Λάζαρη έξω από τα γραφεία της Μεσογείων.

Ήδη το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου της Αθήνας ζητάει να μπει λουκέτο στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης καθώς «βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής», ενώ ανάλογες αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί από τα 1ο, 6ο και 7ο κοινοτικά συμβούλια του Δήμου Αθήνας. Η πρόταση έχει κατατεθεί και στα επτά κοινοτικά συμβούλια του δήμου.

fussas_0

Οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στις 18 Σεπτέμβρη με συγκέντρωση και πορεία από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι, στις 6 το απόγευμα, ενώ δύο ώρες αργότερα η οικογένεια Φύσσα διοργανώνει εκδήλωση-συναυλία με τίτλο «4 χρόνια χωρίς τον Παύλο – Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεIς μαζί τους;» στην έκταση Καστράκι Δραπετσώνας (έναντι πύλης Ε2 στο Λιμάνι του Πειραιά, πλησίον ηλεκτρικού σταθμού) με ελεύθερη είσοδο. Συμμετέχουν φιλικά οι Magic de Spell, Fundracar, Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota  κ.ά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ