ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΩΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΤΟΥ

Τελευταία ενημέρωση: 19:20

 

Στην φυλακή οδηγείται ο 42χρονος στέλεχος της Χρυσής Αυγής μετά την απολογία του ενώπιον της 14ου τακτικού ανακριτή για τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού φοιτητή το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στους Αμπελόκηπους.

Ο κατηγορούμενος σήμερα ήρθε ενώπιος ενωπίω με το θύμα και αναγνωρίστηκε «χίλια τοις εκατό» από τον 24χρονο φοιτητή ως ένας από τους δράστες της επίθεσης που δέχθηκε κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ο νεαρός με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης που δέχθηκε, κατέθεσε στην δικαστική λειτουργό λίγο πριν ξεκινήσει η απολογία του 42χρονου ότι «αναγνωρίζει πέραν πάσης αμφιβολίας» τον κατηγορούμενο. Με την ολοκλήρωση της απολογίας του στελέχους της Χρυσής Αυγής, ο φοιτητής κλήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας να κοιτάξει τον κατηγορούμενο και να επαναλάβει ότι είναι ένας από τους δράστες, κάτι που ο φοιτητής έκανε, έχοντας απέναντι του τον 42χρονο.

Η απόφαση της δικαιοσύνης λίγη ώρα μετά την διαδικασία αναγνώρισης, προκάλεσε έκρηξη θυμού στον κατηγορούμενο ο οποίος αποχωρώντας συνοδεία αστυνομικών από τα ανακριτικά γραφεία φώναζε για τον 24χρονο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες «αναγνώρισε την ουλή στο πρόσωπο πέντε μέρες μετά….Γ………ε. Άντε απόγονοι του Μπελογιάννη!!».
Ο 42χρονος κλήθηκε να αντικρούσει δύο κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες – αυτήν της ληστείας κατά συναυτουργία και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης – ενώ η αρχική δίωξη που είχε ασκηθεί ήταν για το κακούργημα της ληστείας και το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ωστόσο, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, αξιολογώντας τα στοιχεία, μετέτρεψε την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βαρύτερο αδίκημα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ