ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: “ΑΡΧΙΣΦΑΓΕΑΣ” Ο ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Μία μέρα μετά τα εγκαίνια του μουσείου προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, σε μια παραληρηματική τοποθέτησή του από την Ολομέλεια της Βουλής χαρακτήρισε τον αγωνιστή της Αριστεράς «αρχισφαγέα», προκαλώντας την οργή των βουλευτών που βρίσκονται στα αριστερά έδρανα.

«Χθες ο Τσίπρας, ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, για να τσιγκλήσει τα αριστερά αντανακλαστικά του ακροατηρίου του, εγκαινίασε ένα μουσείο για τον Μπελογιάννη. Για τον αρχισφαγέα του κομμουνιστικού κόμματος. Γι’ αυτόν που ευθύνεται για τόσα εγκλήματα εγκαινιάστηκε ένα μουσείο. Βέβαια για τον Παύλο Μελά, του οποίου το σπίτι ρημάζει στην Κηφισιά, δεν έχει ακουστεί ούτε μία λέξη» είπε με θράσος ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Παρά τις αντιδράσεις ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης επέμεινε: «Τιμήσατε τον σφαγέα αλλά εμείς το σπίτι του θα το γκρεμίσουμε για να μη θυμίζει τα εγκλήματα του κομμουνισμού, όταν θα έρθει η ώρα. Θα δείτε το Μουσείο Μπελογιάννη τι θα γίνει όταν θα έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα».

Δείτε το βίντεο εδώ.

«Κανένα σπίτι δεν μπορεί κανείς να γκρεμίσει», απάντησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

«Καλά, θα έρθουμε στα πράγματα και θα δείτε» επέμεινε ο Παν. Ηλιόπουλος.

Απαντώντας στην επίθεση του χρυσαυγίτη βουλευτή ο εισηγητής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής, υπογράμμισε:

«Η φασιστική Χρυσή Αυγή δεν έχει καν το ηθικό ανάστημα να αναφέρεται στη δράση του Μπελογιάννη και του ΚΚΕ. Όταν αυτός πολεμούσε τους ναζί κατακτητές, αυτοί ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν μαζί τους, φορούσαν κουκούλες και έστελναν αγωνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν την ήττα του φασισμού από τον Κόκκινο Στρατό.»

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβολή για τη δημοκρατία το φασιστικό παραλήρημα

Για τις απειλές της Χ.Α. εξέδωσε ανακοίνωση η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζοντας «φασιστικό παραλήρημα» και «προσβολή για τη δημοκρατία» την τοποθέτηση «του βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης»

«Οι απειλές των νοσταλγών του Χίτλερ από το βήμα της Βουλής δεν αφορούν μόνο την ιστορική μνήμη: Θίγουν ευθέως την ίδια την έννοια μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη και ισότητα. Η συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα βάλει φραγμό στους απογόνους των ταγματασφαλιτών και θα ανατρέψει τις αιτίες που οδήγησαν στην ανάδειξη τους σε κοινοβουλευτικό κόμμα, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κ. Τασούλας: «Διαφωνώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία»

Αλγεινή εντύπωση και «βροχή» αντιδράσεων προκάλεσε και η αναφορά του «γαλάζιου» βουλευτή της Ν.Δ., Κώστα Τασούλα, στη χθεσινή εκδήλωση για τον Νίκο Μπελογιάννη.

«Μέσα σε αυτή την ομοβροντία αντιπερισπασμού εντάσσεται και η χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στο μνημόσυνο του Μπελογιάννη. Έχει ακουστεί εδώ, γιατί υπάρχουν και άλλες παρατάξεις σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει μόνο η αριστερά σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν και άλλες παρατάξεις, έχει ακουστεί εδώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Διαφωνώ. Ο θάνατος του Μπελογιάννη ήταν σκληρότατος. Η θανατική ποινή είναι μια σκληρότατη πράξη.

»Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι μιας σκληρότατης πράξης που μπορεί κανείς να την κρίνει, αν ήταν άδικη ή δίκαιη, να θεωρούμε ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη υπέρ της Δημοκρατίας. Εάν είχε … (φωνές)… εάν είχε επικρατήσει… εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας, δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά, αλλά δεν θα επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτώ αυτά» είπε ο Κώστας Τασούλας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ