Ο ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΠΗΓΗ: Έθνος



Η παρουσία της Χρυσής Αυγής στο σχολείο του Περάματος όπου πραγματοποιήθηκαν τα θλιβερά επεισόδια φαίνεται πως δεν ήταν καθόλου τυχαία ή αυθόρμητη, ούτε «επιβλήθηκε» από κάποιο κάλεσμα «αγανακτισμένων γονέων».

Ηταν σχεδιασμένη και εκτελέστηκε από μέλη του μορφώματος, που είχαν επικεφαλής τον υπόδικο χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγό. Σε βίντεο που είναι αναρτημένο στο Διαδίκτυο και έχει τίτλο «Η Χρυσή Αυγή στο Πέραμα δίπλα στους Ελληνες Γονείς», ο χρυσαυγίτης βουλευτής συνομιλεί με την εκπρόσωπο των γονέων Ολγα Νούλα, έχοντας γύρω του κυρίως μέλη της οργάνωσης. Τουλάχιστον έξι άτομα, άνδρες και γυναίκες, που αποτελούν ενεργά μέλη ή υποστηρικτές του μορφώματος, έχουν περικυκλώσει την Ο. Νούλα, παριστάνοντας τους αγανακτισμένους.

Ομως η μεγάλη αποκάλυψη έρχεται από τον ίδιο τον Λαγό, που άθελά του «καρφώνει» τη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι ήταν αυτή που κάλεσε τους «γονείς» να εναντιωθούν στη φιλοξενία 25 προσφυγόπουλων. Στο 55ο δευτερόλεπτο του βίντεο γκρεμίζεται η δικαιολογία των χρυσαυγιτών, με τον υπόδικο Γ. Λαγό να παραδέχεται: «Αν εμείς δεν είχαμε ενημερώσει χθες κάποιους γονείς, δεν θα το ήξερε κανένας αυτό που γίνεται εδώ σήμερα». Μολονότι στην αρχή του μονταρισμένου υλικού υποστηρίζει ότι τους κάλεσαν οι κάτοικοι να πάνε να τους συμπαρασταθούν και ότι ο ίδιος είναι «γέννημα θρέμμα Περαματιώτης», στα μισά του βίντεο παραδέχεται ξεκάθαρα ότι η Χρυσή Αυγή προκάλεσε τις κινητοποιήσεις, πέφτοντας σε αντίφαση.

Συμμετοχή στα έκτροπα

Την ίδια στιγμή, από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής» προκύπτει ότι στα έκτροπα της περασμένης Τρίτης συμμετείχε χρυσαυγίτης από τον «πυρήνα Νίκαιας» που φωτογραφιζόταν μαζί με τον δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά και τα άλλα πρωτοπαλίκαρα στις κατασκηνώσεις στον ποταμό Νέδα. Μολονότι τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν μαθητής λυκείου, ανήκε στο «τάγμα Νίκαιας» και έφερε τον τίτλο του ιδεολογικού κατηχητή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πρώην στελεχών του πυρήνα Νίκαιας, ο ανήλικος τότε χρυσαυγίτης παρέδιδε «μαθήματα Ιστορίας» στα μέλη των γραφείων και έπαιρνε μέρος στις «δράσεις» τους. Μάλιστα, σ’ ένα από τα βίντεο που είχε δει τότε το φως της δημοσιότητας, εικονιζόταν να κρατά δάδα και να συμμετέχει σε τελετή ορκωμοσίας ή μύησης στον ποταμό Νέδα, υπό τον Γ. Ρουπακιά.

Η κάμερα του σταθμού Star τον απαθανάτισε να συμμετέχει στους προπηλακισμούς στο σχολείο του Περάματος και να απωθεί έναν αστυνομικό, παρέχοντας κάλυψη στους «συναγωνιστές» του. Ηταν ένας από τους χρυσαυγίτες που μπούκαραν στο σχολείο. Στα ίδια πλάνα που έχουν καταγράψει καρέ καρέ το «ντου» των χρυσαυγιτών, εικονίζονται και τρεις γυναίκες να προπηλακίζουν δήμαρχο και γονείς, που είναι μέλη/υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής και ανήκουν στον πυρήνα Περάματος και Πειραιά. Πριν από την έφοδο, έχουν απαθανατιστεί να περιβάλλουν τον χρυσαυγίτη βουλευτή Γ. Λαγό και να διαμαρτύρονται ως γονείς για τα προγράμματα διδασκαλίας σε 25 προσφυγόπουλα. Στην πλειονότητά τους, όσοι προκάλεσαν ένταση την Τρίτη στο σχολείο είναι χρυσαυγίτες, που συμμετείχαν σ’ ένα καλοστημένο σόου.

Εντονη κινητοποίηση

Επιπλέον, το «παρών» στο σχολείο του Περάματος έδωσαν οι πυρηνάρχες Σαλαμίνας, Πειραιά και Περάματος, καθώς και ο βουλευτής Νίκος Κούζηλος και ο επικεφαλής του Μετώπου Νεολαίας Σωτήρης Δεβελέκος. «Επιστρατεύθηκαν» περίπου 20 χρυσαυγίτες ? μέλη/υποστηρικτές των παραπάνω «πυρήνων», γεγονός που καταδεικνύει ότι το πιθανότερο είναι ότι δεν επρόκειτο για κινητοποίηση της τελευταίας στιγμής. Μετά τη δολοφονία Φύσσα και τις ποινικές διώξεις σε βάρος του μορφώματος, οι δραστηριότητες των «πυρήνων» της περιοχής είχαν ανακοπεί, καθώς πολλά από τα μέλη τους βρέθηκαν κατηγορούμενοι, ενώ τα γραφεία είχαν «στιγματιστεί». Πριν οδηγηθούν στη φυλακή για τη δολοφονία Φύσσα, τα μέλη του «πυρήνα Νίκαιας» ήταν από τα πλέον ενεργά, με παρουσία σε όλη την Ελλάδα. Ο Ρουπακιάς και οι ομοϊδεάτες του είχαν ταξιδέψει στη Σπάρτη, ήταν η ομάδα φρούρησης στις Θερμοπύλες, στις εκδηλώσεις μίσους στον Μελιγαλά. Εμφανίζονταν οργανωμένα με τις φόρμες παραλλαγής, «όπου τους χρειαζόταν η Χρυσή Αυγή», όπως είχε δηλώσει στο «Εθνος» πρώην στέλεχος του μορφώματος.

Ομως, από τις ιστοσελίδες που διατηρούν τα γραφεία Πειραιά, Περάματος και Σαλαμίνας, προκύπτει «ανασύσταση», και «επαναδραστηριοποίηση» των μελών. Στο υλικό που δημοσιεύει το «Εθνος», ο πρώην ανήλικος του «τάγματος Νίκαιας» και τα υπόλοιπα μέλη ή/και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν στο σχολείο του Περάματος εικονίζονται να πραγματοποιούν επισκέψεις στην Ιχθυαγορά, να μοιράζουν εφημερίδες στον Πειραιά, να δίνουν ομιλίες στο Πέραμα, αλλά και όλοι μαζί να φωτογραφίζονται έξω από τα παλιά γραφεία του άλλοτε κραταιού «πυρήνα Νίκαιας» -το «καμάρι» της Χρυσής Αυγής, του οποίου τα μέλη δικάζονται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η στόχευση της ενέργειας στο σχολείο του Περάματος, ενεργοποιώντας τους «αμαρτωλούς» πυρήνες (δολοφονία Φύσσα, επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ), μόνο ως δήλωση ότι είναι ξανά «παρόντες» μπορεί να εκληφθεί, αναφέρουν κάτοικοι των περιοχών στο «Εθνος της Κυριακής», προσθέτοντας ότι «επιχειρείται να ”μαυρίσει” το ”κόκκινο” Πέραμα».

ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΛΑΓΟ

Ρατσιστικό κρεσέντο και ανακρίβειες

Μετά τα επεισόδια, για τα οποία διεξάγεται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, το αφήγημα της Χρυσής Αυγής στηρίχθηκε στο επιχείρημα ότι οι γονείς τούς κάλεσαν για συμπαράσταση. Ο Γ. Λαγός παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πελοποννήσου, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να «ακουστεί και η δική του πλευρά», ωστόσο υπέπεσε σε αντιφάσεις. Πέρα από το γεγονός ότι χαρακτήρισε φασιστική τη δημοκρατία των «επαγγελματιών αριστεριστών», προανήγγειλε μηνύσεις σε όλους τους δημοσιογράφους που «συκοφαντούν» τη Χρυσή Αυγή, ξεκινώντας από την Τατιάνα Στεφανίδου. Επίσης, προέβη σε καταφανώς ανακριβείς δηλώσεις, οι οποίες κινούνται στα όρια της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Επικαλέστηκε μεταδοτικές ασθένειες των 25 προσφυγόπουλων που θα κολλήσουν οι Ελληνες μαθητές. Ακόμη και όταν του επισημάνθηκε από τους δημοσιογράφους ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας έχουν εξετάσει τα προσφυγάκια και βεβαιώνουν πως είναι υγιέστατα, αποκάλεσε ψεύτικη την ανακοίνωση, είπε ότι δεν είναι εμβολιασμένα τα παιδιά και ότι τους κοροϊδεύουν, ισχυριζόμενος ότι κανένας από το υπουργείο δεν βάζει την υπογραφή του σε χαρτί που θα λέει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη αν θα υπάρξει κρούσμα ασθένειας σε ένα σχολείο με παιδιά.

«Δεν είναι πρόσφυγες»

Σύμφωνα με τον υπόδικο βουλευτή, οι Αρχές είναι φασιστικές που «αποφασίζουν και διατάσσουν», κανείς δεν ρώτησε τους γονείς, δήλωσε ότι δεν θα σεβαστεί καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και μιλώντας για παιδάκια αναρωτήθηκε γιατί αυτοί οι «άνθρωποι» (!) να μάθουν ελληνικά αφού θα φύγουν. «Δεν είναι πρόσφυγες, δεν είναι Σύριοι, είναι από το Αφγανιστάν και το Μπανγκλαντές, κάποιοι 15χρονοι και 16χρονοι» δήλωσε ο Γ. Λαγός για τα 25 παιδάκια-θύματα του πολέμου, ενώ είπε ότι το 98% όλων των προσφύγων είναι λαθρομετανάστες, επιδιδόμενος σε ρατσιστικό κρεσέντο. Επίσης, υποστήριξε ότι το πρωί της Τρίτης δεν πήγαν με το «έτσι θέλω», αλλά έπειτα από κάλεσμα γονέων. Ομως ο ίδιος είχε δηλώσει στην κάμερα ότι είχε συμβεί το αντίθετο. Οταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής ερωτάται από τον δημοσιογράφο ποιοι προκάλεσαν τα επεισόδια και αν είχε μεταβεί στο σχολείο με μέλη του μορφώματος, απαντά με ντρίμπλα λέγοντας ότι είναι «γέννημα θρέμμα Περαματιώτης» που έχει φίλους και γνωστούς από την περιοχή, ότι δεν πήγαν για επεισόδια αλλά ως εκλεγμένος βουλευτής για να συζητήσει. Και αυτό το επιχείρημα, των φίλων και γνωστών, καταρρίπτεται από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δείχνουν ότι ο Γ. Λαγός είχε γύρω του μόνο χρυσαυγίτες.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

[email protected]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ