Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναγνώρισε πέμπτο κατηγορούμενο ο Αιγύπτιος ψαράς

Συντάκτης: Αντωνία Ξυνού

Ακόμη έναν κατηγορούμενο, το Δημήτρη Αγριογιάννη, του οποίου είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, αναγνώρισε ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ, ως δράστη της επίθεσης που δέχθηκε ο ίδιος και ομοεθνείς ψαράδες στο Πέραμα τον Ιούνιο του 2012. Η υπεράσπιση στη δίκη της Χρυσής Αυγής για ακόμα μία φορά αντέδρασε έντονα επί της διαδικασίας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο μάρτυρας δήλωσε με βεβαιότητα ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος συμμετείχε στην επίμαχη επίθεση, όπως είχε κάνει και την προηγούμενη φορά για ακόμη τέσσερα άτομα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “είναι ο μοναδικός που ήταν πιο γεμάτος, ειχε ανοιχτόχρωμα μαλλιά, και φορούσε μπλούζα με άσπρα γράμματα”, ενώ πρόσθεσε πως ο κατηγορούμενος “κρατούσε ξύλο, και ήταν ανάμεσα στους αλλους”.

Συνήγοροι υπεράσπισης πάντως, συνέχισαν να αντιδρούν στον τρόπο με τον οποίο ο μάρτυρας αναγνώρισε τους συγκεκριμένους εμπλεκόμενους, ζητώντας να αναμειχθούν διάφοροι κατηγορούμενοι και στη συνέχεια να ζητηθεί η άποψη του μάρτυρα. Όπως ήταν αναμενόμενο, τόσο η πρόεδρος όσο και η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απέρριψαν το νέο αίτημα των υπερασπιστών, ακολουθώντας προγενέστερη απόφασή του.

Η μαρτυρική κατάθεση συνεχίστηκε, με τον Αιγύπτιο να υποστηρίζει ότι το βράδυ της επίθεσης είχε δει και άλλα άτομα, τους οποίους δεν εντόπισε στο εδώλιο, καθώς και ακόμη ένα πρόσωπο, που “μιλούσε, και φώναζε, στους υπόλοιπους”, αλλά “δεν γνωρίζει τι είπε ακριβώς”.

Πρόεδρος: τις επόμενες ημέρες εμφανίστηκε κάποιος για να τα βρείτε ή να ζητήσει συγγνώμη;

Μάρτυρας: Κάποιος πήγε στον Άχμεντ και του ζήτησε συγγνώμη, αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες.

Πρόεδρος: Ένας από τους δέκα, ή άσχετος;

Μάρτυρας: Νομίζω ένας από αυτούς… Μου είπε ο αδελφός μου ότι του ζήτησε συγγνώμη, ότι έχει παιδιά, να τον συγχωρέσουν.

Πηγή: news247.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ