Δίκη της Χρυσής Αυγής – Αναγνώρισαν τον πυρηνάρχη του Περάματος

Τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, Αναστάσιο Πανταζή, αναγνώρισε ένας από τους Αιγύπτιους ψαράδες που δέχθηκαν επίθεση τη νύχτα της 12ης Ιουνίου 2012 από ομάδα χρυσαυγιτών, καταθέτοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου διεξάγεται η πολύκροτη δίκη.

Οι δράστες επιτέθηκαν στο σπίτι που έμενε με τα αδέλφια και τον φίλο τους Αμπουζίντ Εμπάρακ ο οποίος είχε δεχθεί άγρια χτυπήματα και είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

«Ο Αναστάσιος Πανταζής είναι αυτός που προσπαθούσε να ανοίξει το παράθυρο του σπιτιού μας», είπε ο Αιγύπτιος αλιεργάτης Σααντ Αμπού Χαμάντ.

Σε ερώτηση της προέδρου αν είναι απολύτως βέβαιος, ο μάρτυρας απάντησε πως είναι «ενενήντα τοις εκατό».

Όταν η πρόεδρος του επεσήμανε πως αρχικά δεν είχε αναγνωρίσει κανέναν, απάντησε πως στην αρχή φοβήθηκε και ότι πλέον, αν και ακόμη φοβάται, θεωρεί πως «αν κάνει κάποιος κάτι πρέπει να πληρώνει για την πράξη του».

Κατά τον μάρτυρα, την επόμενη της επίθεσης κάποιος δικηγόρος τηλεφώνησε στον αδελφό του και του πρότεινε «να τα βρούμε, να σας δώσουμε λεφτά».

Όπως ανέφερε ο Σααντ Αμπού Χαμαντ, ο αδελφός του, είχε απαντήσει σε αυτόν που του τηλεφώνησε «κάτσε να γίνει καλά ο Αμπουζίντ, αν δεν πεθάνει…». Μετά από αυτό ωστόσο κάνεις δεν επικοινώνησε ξανά μαζί τους.

Στη δίκη εμφανίστηκαν οι τέσσερις από τους πέντε κατηγορούμενους στην δικογραφία για την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αν και το δικαστήριο έχει διατάξει την αυτοπρόσωπη εμφάνιση τους.

Η διαδικασία συνεχίζεται.

 

Πηγή: enikos.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ