Ο Ρουπακιάς στο τάγμα εφόδου πριν την επίθεση

ΕΘΝΟΣ/Συντάκτες: Λευτέρης Μπιντελας, Μαρία Ψαρά.
Ντοκουμέντα από τη δράση του χρυσαυγίτη δολοφόνου.

Εξι μήνες χρειάστηκαν προκειμένου να ξεπεραστούν οι πολλές «προσπάθειες» των δικηγόρων της ΧΑ να καθυστερήσουν τη διαδικασία και -κυρίως- τις καίριες καταθέσεις μαρτύρων, όπως οι γονείς του Παύλου Φύσσα και οι φίλοι του που ήταν παρόντες στη δολοφονία του από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά.

Πλέον, η δίκη μπαίνει στη σοβαρή της φάση, με καταθέσεις που «καίνε» τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης και αποδεικνύουν την εγκληματική τους δράση. Η ένταση των μαρτύρων είναι έντονη, αφού -πέρα από τη συναισθηματική φόρτιση- οι χρυσαυγίτες τούς δοκιμάζουν με ασεβή συμπεριφορά μέσα στην αίθουσα, αλλά και εκτός.

Στη δίκη, συχνές είναι οι παρατηρήσεις της προέδρου της έδρας, Μαρίας Λεπενιώτη, προς τους συνηγόρους υπεράσπισης για ησυχία, αφού κατά την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας στην πλευρά τους επικρατεί οχλαγωγία. Σαν να μην έφτανε αυτό, την περασμένη εβδομάδα, περιφερειακά μέλη της ΧΑ επιτέθηκαν με σκαιότατους χαρακτηρισμούς στη μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα…

<p>Ο Γ. Ρουπακιάς μιλάει στο κινητό, λίγο πριν ξεκινήσει η δράση του τάγματος εφόδου.</p>

Ο Γ. Ρουπακιάς μιλάει στο κινητό, λίγο πριν ξεκινήσει η δράση του τάγματος εφόδου.

Οσο ξετυλίγεται το κουβάρι της εγκληματικής δράσης του φασιστικού μορφώματος, ξεκινώντας από τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού, τόσο επιβεβαιώνεται ο ρόλος της εφημερίδας «Εθνος». Σε ηχητικό ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας και αναφέρθηκε επανειλημμένα στη δίκη, χωρίς ωστόσο να ακουστεί, τα ρεπορτάζ εκείνων των ημερών επαληθεύονται περίτρανα. Πρόκειται για μια συνομιλία του πυρηνάρχη Πειραιά, Νίκου Αποστόλου, με ομοϊδεάτισσά του, που είχε ηχογραφηθεί τις πρώτες ώρες μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Συγκεκριμένα, ήταν η μέρα που το «Εθνος» δημοσίευσε τη συνέντευξη του πρώην μέλους της τοπικής οργάνωσης Πειραιά, που περιέγραφε αναλυτικά την οργάνωση του ναζιστικού μορφώματος. Ολα όσα είχε πει τότε, που σήμερα επιβεβαιώνονται από τα στοιχεία της δικογραφίας, είχαν προκαλέσει πανικό μεταξύ των μελών της Χρυσής Αυγής. Οπως και τα υπόλοιπα δημοσιεύματα της κρίσιμης εκείνης περιόδου.

Επίθεση στο «Εθνος»

Ο «κλειστός» πυρήνας Νίκαιας, στον οποίο ανήκαν (από δεξιά) οι Ρουπακιάς, Πατέλης, Τσακανίκας, Καζαντζόγλου και Μιχαλάρας, πανηγυρίζει μετά από... δράση.

Ο «κλειστός» πυρήνας Νίκαιας, στον οποίο ανήκαν (από δεξιά) οι Ρουπακιάς, Πατέλης, Τσακανίκας, Καζαντζόγλου και Μιχαλάρας, πανηγυρίζει μετά από… δράση.

Καθόλου τυχαία, λοιπόν, δεν πρέπει να θεωρείται η επίθεση εναντίον του «Εθνος» από τη ΧΑ και τον λιβελογράφο της, Γιώργο Μάστορα, την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για το στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης, διορισμένο υπάλληλο στο ελληνικό Κοινοβούλιο τον Απρίλιο του 2013, που η εφημερίδα αποκάλυψε φωτογραφία του στην οποία φορούσε μπλούζα με τα διακριτικά των ταγμάτων εφόδου του Χίτλερ. Στο πλαίσιο της προπαγάνδας της ΧΑ, έφτασε να ισχυριστεί ότι το «Εθνος» κλείνει.

Ομως το «Εθνος» είναι εδώ και θα συνεχίσει τις αποκαλύψεις για το σκοτεινό πρόσωπο του φασιστικού μορφώματος με στοιχεία και ντοκουμέντα. Στη φαρέτρα μας έχουμε αδημοσίευτο υλικό, που μπορεί να καταρρίψει τους ισχυρισμούς των μελών της ΧΑ, που έτσι κι αλλιώς δεν απαντούν επί της ουσίας στα επιχειρήματα των ρεπορτάζ μας. Οπως άλλωστε είχε αναδείξει πρώτο τη φωτογραφία του δολοφόνου Γ. Ρουπακιά, τη θέση του στην «τοπική» Νίκαιας και την εμπλοκή του στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς δίπλα στα ηγετικά στελέχη της ακροδεξιάς οργάνωσης, Γιάννη Λαγό και Ηλία Παναγιώταρο.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς δίπλα στα ηγετικά στελέχη της ακροδεξιάς οργάνωσης, Γιάννη Λαγό και Ηλία Παναγιώταρο.

Σε νέες φωτογραφίες-ντοκουμέντο, που δημοσιεύει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», εικονίζεται ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Φύσσα να συμμετέχει σε τάγμα εφόδου, δίπλα σε ομοϊδεάτες που φορούν φουλ – φέις κουκούλες, κράνη, γάντια και κραδαίνουν ρόπαλα.

Ο φακός έχει «συλλάβει» τον Ρουπακιά να είναι χαλαρός και να μιλά στο τηλέφωνο, λίγο πριν ξεκινήσει η «δράση» του πυρήνα Νίκαιας. Στις φωτογραφίες από τη δικογραφία, ο Ρουπακιάς είναι πανταχού παρών. Πότε χαιρετά ναζιστικά στη Νέδα, πότε βρίσκεται πίσω από τα «μεγάλα κεφάλια», τον Λαγό και τον Παναγιώταρο, ενώ η θέση του είναι πάντα δίπλα στον πυρηνάρχη Πατέλη. Οπως και ο έτερος «περαστικός» κατά τα λεγόμενα της ΧΑ, Τάσος Μιχάλαρος, τον οποίο αναγνώρισαν οι μάρτυρες στη δίκη και στα οπτικά ντοκουμέντα, πρωταγωνιστεί ως… «διμοιρίτης» των ταγμάτων της ΧΑ, με δράση τουλάχιστον από το 2012.

Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με σκαιότατους χαρακτηρισμούς στη μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα.

Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με σκαιότατους χαρακτηρισμούς στη μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα.

Ο ίδιος ήταν άλλωστε μέσα στην καφετέρια Κοράλλι τη βραδιά της δολοφονίας Φύσσα και είχε διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην κινητοποίηση του τάγματος Νίκαιας.

ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ
Καλοκαιρινές εμφανίσεις και… χυδαίες αναρτήσεις στα social media

Αμέσως μετά τα λάιφσταϊλ δημοσιεύματα για την «εμφάνιση» της Ουρανίας Μιχαλολιάκου στην ορκωμοσία της Βουλής, σάλος ξέσπασε στο Twitter καθώς εμφανίστηκε ένας νέος λογαριασμός που ανήκει στην κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Το πρωτοσέλιδο του «Εθνους» στις 20/9/2013, ημέρα που η εφημερίδα δημοσίευσε τη συνέντευξη του πρώην μέλους της «τοπικής» Πειραιά, που περιέγραφε αναλυτικά την οργάνωση του ναζιστικού μορφώματος.

Το πρωτοσέλιδο του «Εθνους» στις 20/9/2013, ημέρα που η εφημερίδα δημοσίευσε τη συνέντευξη του πρώην μέλους της «τοπικής» Πειραιά, που περιέγραφε αναλυτικά την οργάνωση του ναζιστικού μορφώματος.

Η «άφιξη» της Μιχαλολιάκου στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε καταιγισμό αρνητικών αναρτήσεων σε βάρος της. Εκατοντάδες χρήστες τής απηύθυναν ερωτήσεις σχετικά με την εγκληματική και ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής, ποστάροντας και φωτογραφικά ντοκουμέντα που είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν το «Εθνος» και πλέον επιδεικνύονται και στη δικαστική αίθουσα στον Κορυδαλλό.

Η συμπεριφορά της κόρης του Μιχαλολιάκου είναι προκλητική και στο Twitter, αφού την ώρα που στο δικαστήριο κατέθεταν οι φίλοι του Π. Φύσσα για τη βραδιά που οι χρυσαυγίτες τον δολοφόνησαν, η ίδια αναδημοσίευε χυδαίες αναρτήσεις ομοϊδεατών της που χλεύαζαν τους μάρτυρες και προσπαθούσαν να τους βγάλουν ως αναξιόπιστους. «Μάρτυρας: Το θύμα ήταν στόχος για τα τραγούδια του. Πρόεδρος: Πείτε μας μερικούς στίχους. Μάρτυρας: Εεεε δεν θυμάμαι…». «Μάρτυρας: Θέλαν να μας φάνε όλους! Πρόεδρος: Και εσύ πως την γλύτωσες; Μάρτυρας: Εεεε δεν ήμουν εκεί…», είναι δύο από τις επίμαχες αναρτήσεις.

Ο Ρουπακιάς χαιρετά ναζιστικά στη Νέδα.

Ο Ρουπακιάς χαιρετά ναζιστικά στη Νέδα.

Προκλητικές δηλώσεις
Μεταξύ άλλων δημοσιεύσεων στον λογαριασμό της, η Μιχαλολιάκου έχει προβεί σε σειρά προκλητικών δηλώσεων όπως: «Για να θυμηθώ λιγο κατι: στο Βίτσι κ στον Γραμμο? αααα ναι, σας θάψαμε στην άμμο» και «Δε μισώ λεει τπτ περισσότερο απο εναν ρατσιστή. Ε εγω δε μισώ τπτ περισσότερο απο εναν υποκριτή», όπου έμμεσα παραδέχεται ότι είναι ρατσίστρια, αλλά όχι υποκρίτρια…

Οταν ο πατέρας της και αρχηγός της Χρυσής Αυγής ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, η Ουρανία Μιχαλολιάκου είχε τοποθετηθεί με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του Χατζηνικολάου, αλλά και των ΜΜΕ. «Ποσο ξεφτίλες είστε ρε φιλε δυο μέρες πριν τις εκλογές να ξεκινάτε νεα χρυσαυγειαδα? γελοία υποκείμενα» και «Εμετική προσπάθεια Χατζηνικολαου να το παίξει Γκεμπελισκος. Σας έχουν πάρει χαμπαρι ρεεεε», είχε γράψει. Η χειρότερη όμως ανάρτηση, που καταδεικνύει την ιδεολογία της κόρης του Μιχαλολιάκου, είναι ο συμψηφισμός της δολοφονίας του Π. Φύσσα με τις δύο δολοφονίες των χρυσαυγιτών. «Με τη λογική τους: αν ψηφίσεις χα μπήγεις ξανα το μαχαίρι, άρα αν ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ κ καθε αριστερό πυροβολείς ξανα τον Μανο&τον Γιώργο. Σωστά?».

Μία από τις φωτογραφίες που έχει «ανεβάσει» η κόρη του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου στα social media. Μπροστά στη θάλασσα, με ανοιχτά τα χέρια και φορώντας σορτσάκι από την Ισπανία...

Μία από τις φωτογραφίες που έχει «ανεβάσει» η κόρη του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου στα social media. Μπροστά στη θάλασσα, με ανοιχτά τα χέρια και φορώντας σορτσάκι από την Ισπανία…

Η κόρη του αρχηγού του ναζιστικού μορφώματος έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα έντονη δραστηριότητα σε Twitter και Instagram, όπου και δημοσιεύει φωτογραφίες από τις διακοπές της, επιχειρώντας να αναδείξει το «ανθρώπινο» πρόσωπο της οργάνωσης και να αποτάξει τις κατηγορίες που βαραίνουν τον πατέρα της.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΙΟ